Nummer 17, oktober 2004: Den mörka materian

Kära läsare,

Vi lever i en tid då både träningsskor och tandborstar ser ut som rymdfarkoster, men då vi fortfarande försmäktar i gravitationsbrunnen. Vi har i alla fall snus, men det är inget som påverkar mig särskilt mycket eftersom jag aldrig har snusat. Det gör däremot nästan alla i min amnestygrupp, men den skriver jag inget om i det här numret. Nästa nummer kommer förmodligen
att innehålla artiklar som relaterar till frågor om mänskliga rättigheter. Jag har skrivit om alla andra saker som engagerar och sysselsätter mig, nu är det dags att beta av även detta.

Jag lovar att nummer 18 inte kommer förrän under 2005. Till skillnad från de flesta andra fanzineutgivare jag har stött på försöker jag hela tiden bromsa min ut givningstakt. Jag behöver faktiskt ha energi över till annat också! När jag väl sätter mig i sinnet att bli klar med ett nummer lever det rövare med hela min fr itid och hindrar mig från att planlöst driva omkring och njuta av livet.

SKRIV GÄRNA! LoCs eller artiklar eller vad som helst. Berätta gärna vad du tycker om denna sida! Jag kan nås på snigeladressen, eller på Anna.Davour_at_tsl.uu.se (skriv om till en riktig e-postadress).

Innehåll

Om tillståndet i Annien

Lite blandat om folk och fans.

Den mörka materian

Om universums saknade massa.

Den som känner för att fördjupa sig i min licentiatsavhandling kan ju göra det.

De flesta är väl mindre intresserade av tekniska detaljer, och mer av de stora frågorna. Hur mycket massa finns det i universum egentligen? Vad består den av? En kort indroduktion finns här, om man vill ha ett komplement till min artikel.

Den som vill veta mer om AMANDA kan förhoppningsvis få sitt lystmäte.

Min Grej — en tvångsmässig speldesigners fallhistoria

Torbjörn Josefsson skriver om sitt förhållande till datorspel.

Hur Åka blev feministisk agitator

En lite tillspetsad rubrik på en kort artikel som förklarar varför jag ibland känner mig tvungen att ge mig in i diskussioner om män och kvinnor och deras respektive roller.

Personligt eller privat?

Var går gränsen? Vad kan man skriva om i ett fanzine, till exempel?

Den mörka materian

Om Philip Pullmans ungdomstrilogi.

För den som inte känner till dessa böcker finns det bland annat
några bra fansidor med mycket material

Diskuterande artiklar och kommentarer:

Självreferens

Brev från Tommy Persson, Molle Sjölander, Mats Linder och Joacim Jonsson. Lite diskussion om förra numret.

Annons