Kontakt: landetannien (at) gmail punkt com.
<- Mina andra bloggar hittar du länkar till här till vänster.

Landet Annien var i första hand ett fanzine med fokus på science fiction och annan fantastisk litteratur. Fanzinet (tidigare med namnet Folk och fans i landet Annien) har kommit ut sedan 1998, med varierande utgivningstakt. Nu har ambitionsnivån sänkts rejält, och det är mest bloggen som lever. Jag ska dock ge ut ett nytt nummer Riktigt Snart Nu! Men till dess gör jag och min make Sveriges mest fanniska podd: Gårdagens värld idag igen!

Landet Annien uppstod en gång när jag (som heter Anna — observera dock att jag kallas för Åka) försökte rita en karta över Sverige och världen som det kändes som om det såg ut. Orter som jag ofta färdas mellan ter sig liksom närmare varann än såna jag sällan besöker, och platser jag känner väl till är större än dem där jag bara sett en gata eller en järnvägsstation — ganska oberoende av de verkliga proportionerna. Jag tyckte att det var en ganska bra bild av hur olika människor uppfattar världen på olika sätt, och började använda Annien som metafor för allt som jag ser och upplever och är intresserad av, och som jag vill visa och dela med mig av till andra.

Jag kallade mitt fanzine för Folk och fans i landet Annien. I början handlade det också mest om mig själv och folk jag kände. Allt eftersom tiden gick blev jag mer intresserad av att skriva om bredare ämnen, och vara mer utåtriktad. Namnet Landet Annien fick hänga med, eftersom det blivit ganska inarbetat. Kanske har det också en klang av något okänt och exotiskt, och det passar ju bra när det handlar om fantastik.

Annons