Boken Sagan om den stora datamaskinen på en uppslagen bok med bilder av norrsken.

Vi har läst en bok som är något av en kultklassiker: Sagan om den stora datamaskinen av Hannes Alfvén (utgiven under pseudonymen Olof Johannesson). Efter att ha diskuterat den rätt grundligt spinner vi vidare över Alfvénvågor och plasmafysik till olika udda teorier om verkligheten eller förklaringsmodeller för olika fenomen, sånt som lever vidare parallellt med etablerad vetenskap. Men först lite allmänt småprat om bland annat att göra och att lyssna på poddar.

Lyssna här:

Eller ladda ner ljudfilen. Som vanligt kan du välja mellan två olika ljudformat:

  • Ladda ner som mp3
  • eller ladda ner som Ogg vorbis (länken finns i kommentarsfältet).

Vi har förstås RSS. Och så finns vi på iTunes.

Några av de poddar och program vi nämner:
Midweek Motorsport
Yog-Sothoth.com (YSDC) (har flera poddar)
Happy Jacks RPG Podcast
Fear the Boot RPG Podcast
Clarkesworld Magazine
Coode Street Podcast
Vetenskapsradions veckomagasin

Sagan om den stora datamaskinen citeras bland annat i Vernor Vinges essä ”The Coming Technological Singularity: How to Survive in the Post-Human Era”

För den som undrar över de där elektriska kometteorierna som Ante hade läst om finns här länkar till Phil Plaits diskussion av någon variant (Bad Astronomy), och en bloggare som tittat närmare på en del av detaljerna del 1 del 2, och lite saker som kom fram när Rosetta besökte kometen 67P.

Creative Commons-licens
Gårdagens värld idag igen, avsnitt 24 av Ante och Åka Davour är licensierad under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell 4.0 Internationell licens.