Jag älskar böcker, men ja, jag läser långsamt. Ibland ser jag bokbloggare som summerar sin läsning varje månad — för mig är det knappast någon mening att göra det. Mitt personliga mål är att läsa 50 böcker per år, knappt en bok i veckan. Detta är tyvärr redan det mycket mindre än jag egentligen vill. Jag tänker på böcker, staplar böcker, suktar efter att läsa böcker. Plockandet med högen brevid sängen är en ständig källa till både pepp och en del stress.

Min nya vurm för omläsning ger mig en hel del läsglädje, men bidrar inte heller till att jag läser fler olika böcker. Jag försöker tänka att det viktiga inte är hur många jag har läst, utan vad jag får ut av att läsa dem.

Elizabeth på Books and Pieces har också haft en ovanligt dålig månad för läsning. Två böcker på en månad skulle inte vara så uselt för min del, men jag sympatiserar med det hon säger om pressen som kan uppstå i sällskap där många läser enorma mängder med böcker.

Så jag säger så här: jag läser inte heller så mycket. Det är okej. Jag är en bokälskare ändå, och vi långsamläsare får också vara med :)

Annonser