Karen Lord intervjuas av Cheryl Morgan på Åcon 7, 2014.

Karen Lord intervjuas av Cheryl Morgan på Åcon 7, 2014.

Vi fick för oss att det kanske är på tiden att släppa ut nästa poddavsnitt. Ante och Åka besökte science fiction-kongressen Åcon, och det här avsnittet blir en sorts kongressrapport. Bland annat har vi här en (kraftigt nedklippt) panel om myt och folklore i science fiction — med Karen Lord, Vesa Sisättö och Åka, samt Johan Jönsson. Tack till Jonas Wissting, som spelade in! Här finns också intervjuer med två av personerna bakom Helsingforsbudet på att göra Världskongressen, nämligen Crystal Huff och Eemeli Aro. Dessutom lite prat och reflektioner om kongressupplevelsen och lite av våra funderingar kring saker som sagts och gjorts där.

Vi avslöjar också att vi har hört planer börja smidas om en större Ålandskongress nästa år: Archipelacon.

Som vanligt kan du välja mellan två olika ljudformat:

Vi har förstås RSS, och så finns vi på iTunes.

Bara för att det är kul kommer här en video där en av hedersgästerna på detta års Swecon, nämligen Cory Doctorow, förklarar varför han stöder (stödde) det förra försöket Finland gjorde att få Världskongressen till Helsingfors.

*
*

Jo, och så var det ju licensen också. Denna gång ännu mer öppen — vi vill ju att folk ska kunna använda det här materialet, till exempel om de vill informera om Helsingforsbudet. Alltså: gör typ vad du vill med det här ljudet, bara du berättar att det kommer från oss!

Creative Commons-licens
Gårdagens värld idag igen, avsnitt 9 av Åka och Ante Davour är licensierad under en Creative Commons Erkännande 4.0 Internationell licens.