DSC02837

Vi är tillbaka igen! Nu med det utlovade avsnittet om allas vår H.P. Lovecraft. Vi pratar om Lovecrafts plats i populärkulturen, och sedan gör vi ett djupdykningar i en novell och en rollspelskampanj.

Novellen är alltså ”The Dreams in the Witch House” (länken går till en version från SFF Audio). Vi tar ett litet eget grepp genom att kontrastera denna novell med en helt annan, nämligen ”Infinities” av Vandana Singh, som vi hittade genom Clarkesworld Magazines podcast (textversion här om du föredrar det).

Ladda ner och lyssna här. Välj ett format:

Prenumerera? Det går bra att prenumerera på den här bloggen, för att inte missa något. Vi har såklart RSS för själva podden, och finns på iTunes

Länkar och annat

Herr H.P. var rätt speciell, och på många sätt gammaldags även för sin egen tid. Hans rasism och misogyni och sådana saker är ingenting vi har valt att gå in på den här gången — mycket har redan sagts om det i andra sammanhang. Men däremot har vi lite invändningar mot andra aspekter av hans världsbild.

Den som blir nyfiken på Willem de Sitters föreläsning ”The Size of the Universe” kan läsa den själv (fulltext, i olika format).

En ny grej för detta avsnitt: lyssningstips.

Ante tipsar om The H.P. Lovecraft Literary Podcast. De avsnitt som är mest relaterade till det vi pratar om i detta avsnitt är deras genomgång av ”The Dreams in the Witch House”:
del 1, del 2, och del 3.

Hans andra tips är Yog-Sothoth.com och de podcasts som finns där. Somliga av dem är bara tillgängliga för ”patrons”, prenumeranter — bland dem bland annat de ”actual play”-avsnitt som diskuteras i vår podd.

Åka pratar om The Titanium Physicists.

Och till sist: en sång som nämns i förbigående. Här är den, om du undrar vad vi syftar på.

Creative Commons-licens
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 3.0 Unported Licens.

Vi tipsar gärna också om Freesound.org där vi hittat lite ljudeffekter (vi har hittills bara använt CC 0-licensierade ljud).