DSC02831Nu är vi tillbaka igen! Kanske ännu lite tröttare än vanligt, det fnissas och mumlas en hel del (till viss frustration för mig som redigerar). Men trevligt har vi.

Denna gång blir det en hel del tillbakablickande på sådant vi läst för väldigt länge sedan. Det handlar om hur och vad vi läste när vi var små — 6-12 år, eller så.

Sedan blir det lite om dans, närmare bestämt om lindy hop.

Den bok vi diskuterar mer ingående i detta avsnitt är Ovan hav, under sten av Susan Cooper. Ännu mer om böcker vi läste som barn! Men också om våra intryck av den när vi läst den igen. Som vanligt: om du inte vill höra detaljer om handlingen, så kan du stänga av innan vi kommer in på det sista segmentet.

Filmen vi nämner, som gjorde mig upprörd över hur boksamlarna handskas med sina urgamla böcker, är The Ninth Gate.

Som vanligt har vi två alternativ för dig som vill lyssna (om du inte är en av dem som letar rätt på oss på iTunes):

Fler detaljer

Bandet som spelar i bakgrunden när jag berättar om sommarens dansutflykt är Canal Street Syncopators (jag fokuserade på att banda ljudet av dansarnas steg, men gå gärna och leta upp deras musik också — de är bra).

Och för den som vill se klippet vi nämner, där Whitey’s Lindy Hoppers dansar i filmen A Day at the Races: varsågod! (Jag har valt att ta en lite längre version där hela sång- och danspartiet är med.) Och så finns en webbplats som hyllar Frankie Mannings minne, för den som vill veta mer.

Hoppas att vi hörs snart igen!

Nästa avsnitt planeras förstås redan. Det blir ett temaavsnitt: Lovecraftspecial.

Creative Commons-licens
Gårdagens värld idag igen av Ante och Åka Davour är licensierad under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 2.5 Sverige licens.