I det här avsnittet får Ante nörda loss kring reservoarpennor. Vem vill inte skriva på ett elegant sätt, med ett personligt och tidlöst verktyg! Dessutom är februari International Correspondence Writing Month. (Mer inspiration, för den som är lagd åt att göra ännu mer med reservoarpennor, finns hos Anachroneironaut.)

Men innan dess resonerar vi lite kring problematiken att gadda ihop sig i kotterier som är negativa till andras ingång till nästan precis samma intresse. Intressesnobberi. Alla som har någon form av personlig smak kommer såklart att föredra vissa saker framför andra saker, men det behöver väl inte leda till överlägsen attityd mot dem med annan smak?

Slutligen: ”The Ones Who Walk Away from Omelas” (”De som lämnar Omelas”), den klassiska novellen av Ursula K. Le Guin. Ganska mycket filosofi i den, och vi vrider och vänder på det. Vi har också lite olika syn på novellens form och ton.

Några olika sätt att ta del av detta poddavsnitt:

1. skolpenna 2. Fountain Pen Revolution Triveni (Indien) i akryl 3. Jinhao X450 (Kina) 4. Noodler's Ahab (USA) med pistongmekanismen vi pratade om 5. Esterbrook J (USA) i celluloid 6. Royal Populär (Sverige) min morfars gamla penna med guldspets 7. Jinhao 650 Rosewood (Kina) 8. Mabie Todd "Swan" 3161 (England) i hårt gummi och guldspets 9. Waterman 92 (Kanada) med fantastisk finish av typen "moss agate" och  greppsektion i hårt gummi 10. Parker "Victory" (USA) med bitmärken 11. Lamy Safari (Tyskland)

1. skolpenna
2. Fountain Pen Revolution Triveni (Indien) i akryl
3. Jinhao X450 (Kina)
4. Noodler’s Ahab (USA) med pistongmekanismen vi pratade om
5. Esterbrook J (USA) i celluloid
6. Royal Populär (Sverige) min morfars gamla penna med guldspets
7. Jinhao 650 Rosewood (Kina)
8. Mabie Todd ”Swan” 3161 (England) i hårt gummi och guldspets
9. Waterman 92 (Kanada) med fantastisk finish av typen ”moss agate” och
greppsektion i hårt gummi
10. Parker ”Victory” (USA) med bitmärken
11. Lamy Safari (Tyskland)

Creative Commons-licens
Gårdagens värld idag igen av Ante och Åka Davour är licensierad under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 2.5 Sverige licens.