Kongressen är över, och jag har inte haft tid att ens börja på en ordentlig kongressrapport. Bara några snabba noteringar här.

Vad många människor som var där! Och många nya. Som aldrig varit på kongress förr, eller kanske bara på någon enstaka. Det kom minst tre personer som jag pratade med på steampunkdagen helgen innan, och som förmodligen blev ditlockade av mig.

Somliga av dem kallar kongressen för ”mässa” och programpunkterna för ”seminarier”. Antar att det är något som smittat av sig från bokmässan, men det vore tråkigt om de förväntar sig mässa. Det är ju liksom inte en tillställning som är till för att folk ska komma dit och visa upp sig. Det är i första hand en mötesplats för människor med gemensamma intressen. Inte som producenter och kunder, utan som entusiaster på lika fot.

Det blev lite konstigt för min del, att vara med och arrangera men inte vara där på fredagen. Kände att jag halkade ur det hela lite, och inte riktigt hade koll. Men saker funkar ju ändå!

Det fanns tid över för mig att prata och umgås med folk också.

Jag fick en väldigt fin komplimang efter sista panelen på söndagen (den om kroppen i science fiction, ett ämne som dykt upp här på min blogg av och till), av en kille som tyckte att jag var kongressens bästa moderator. Engagerad och drivande, tyckte han, och han gillade att jag själv deltog lite i diskussionen och visade vad jag var intresserad av. Hoppas att han inte var ensam om att tycka så. Lite egoboo, hur som helst, och det sitter fint ibland.

Det fanns många skojiga och minnesvärda ögonblick. Ska försöka få med dem i min riktiga rapport. I mitt uppskruvade tillstånd innan kongressen vaknade jag mitt i natten och låg vaken ett par timmar och gjorde upp planer för nästa nummer av mitt fanzine. Det jag tänkte göra klart i september 2010, men som inte kommit ut än. Nu, nu ska det bli! Denna månad. Med en kongressrapport i, som kan vara kandidat för Vittfarnepriset.

Efter kongressen trodde jag att jag skulle känna mig fullständigt less på att arrangera saker. Jag är fortfarande lite mätt på steampunk, men jag började genast att dra i saker för framtida händelser. Så jag har inte bränt ut mig. Fler verkar också ha smittats av galenskapen, för det talas om kongress i Malmö framöver. Det vill jag, jag vill fara till Malmö!

Tack för att ni kom, alla som var där. Hoppas att vi ses snart igen.

Annons