Lite fysik- och sf-saker jag hittat på sistone:

Higgs Hunting News: Fysiker som jobbar med Tevatron-acceleratorn på Fermilab (i USA) redovisar sina utsikter att detektera Higgs-bosonen de närmsta åren. Detektionsmöjligheterna beror på partikelns massa, och om de har tur med den är utsikterna goda att se något. Allt är inte bara CERN, även om det är LHC alla väntar på. (Fast ni känner väl till Paulis andra princip: fermioner upptäcks i Amerika, bosoner i Europa. Så Higgs är vikt för CERN, i alla fall den första detektionen!)

Science Fiction on Science Blogs, en diskussion på nätet och på en konferens om vetenskap online.

Diamonds in the Sky, en antologi med sf avsedd att vara användbar i undervisningssyfte — riktig astronomi, för den som inte har något emot lite didaktisk hård science fiction.

Ambivalent Academic bloggar bland annat om ambivalensen inför den akademiska världen, och hur det går till att bli forskare (hittad via den här listan). Känns nära, liksom. Jag undrar fortfarande ibland om det var värt all svett och alla tårar att nå fram till doktorsexamen — men det är banne mig väldigt roligt att jobba med fysikforskning!

Locus Online har en diskussionsblogg: Locus Roundtable. Vectors redaktionsblogg Torque Control har synpunkter, men jag tycker att det är läsvärt som det är också (det lilla jag har tittat på).

En väldigt cool bild på en statistisk fördelning tillsammans med en icke-matematisk introduktion till ett statistiskt begrepp. Det låter lite trist, men Built on Facts är en skoj blogg. Och bilden är skoj. Jag skulle hamna längst ut på kanten, något som ofta förvånar mig (jag är min egen referensram, och således är jag av min egen medellängd…)

Evolutions Influence in Pulp Fiction. Rubriken talar för sig själv.

För övrigt:
När jag tittar på besöksstatistiken på den här bloggen verkar det faktiskt som om mina fysikinlägg är populärast. Jag är lite trög när det gäller att skriva om fysik, men nu tänkte jag att jag skulle träna mig lite. Min föresats är att skriva något om fysik här varje vecka, kring torsdag eller fredag, fram till sommaren. Det blir saker jag läst eller stött på nyligen, som fascinerat mig eller som jag funderat på av någon anledning — inte bara mörk materia och sånt. Jag har ingen brist på uppslag, det gäller bara att ta mig i kragen och faktiskt posta det.