Jaha, vi slipper FRA-lagen ett tag till i alla fall (uppdatering: nej, det gjorde vi visst inte). Jag förstår inte riktigt varför det ska behövas mer utredning av det här istället för att bara rösta ner och glömma hela grejen, men vi kan ju ha visst hopp nu i alla fall. (Inte…)

Nåja. Lustigt nog verkar det inte som om någon alls tog tillfället att intervjua Cory Doctorow när han var i Linköping i helgen och göra någon intressant koppling till den nuvarande debatten. Det var ju ett givet upplägg annars (vilket minst en person till har tänkt på, märker jag).

Han själv skriver om något relaterat idag: samlar man in för mycket information om alla oskyldiga människor blir det svårare att urskilja informationen om de brottslingar man är ute efter.

Och så ska jag ta tillfället i akt att rekommendera Little Brother igen, Cory Doctorows roman om cyberrevolt mot övervakningssamhälle och terroristjakt som slår mot oskyldiga utan att fånga några terrorister. Notera att hela boken finns på författarens webbplats. Jag har skrivit lite om den tidigare (med betoning på lite).

Annonser